Notícies

“Districte Forestal” elabora un document-proposta que presenta alternatives per defendre els nostres boscos.

19 setembre, 2022

Districte Forestal, portal informatiu elaborat per 5 enginyers de forests, veure el link: www.distritoforestal.es, (a destacar per el seu menú accessible que conte un apartat “biblioteca” -recomanable-), ha elaborat una proposta que creiem que pot ser d’interès per el socis, i per els lectors en general.

Més informació

La sequera de l'any 2021 trenca dos anys de bonança als boscos catalans

10 mar, 2022

Un informe de Boscat registra gairebe 4000 noves hectàrees afectades per sequera al darrer any.

Més informació

Jornada tècnica dimarts 2 de novembre, sobre possibilitats de la Biomassa

26 octubre, 2021

Organitzada per el Departament d’Acció Climàtica, Boscat i Unió de Pagesos, el proper dimarts  2 de novembre esta programada a Castellfollit del Boix, una jornada tècnica anomenada “L’energia del Territori”, que tractarà sobre Biomassa per  l’aprofitament local i l’autoconsum.

Més informació

Anna Sanitjas recorda que el canvi climàtic portarà grans incendis i cal invertir en prevenció

21 octubre, 2021

La nova Directora General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi Anna Sanitjas, manifesta que cal fer els boscos mes resistents al foc, en una entrevista realitzada per Irene Casellas a “La Republica" del PUNT AVUI

Més informació

“Cal donar valor i mercat als productes forestals, des del foment de la biomassa fins a la producció de fusta per a construcció.”

18 octubre, 2021

Resum de la entrevista a Anna Sanitjas Olea Directora General d’Ecosistemes Forestals i de Gestió del Medi. Publicada per Marta Gómez a la Revista BROTS25 del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya.

A més de saludar a l’Anna Sanitjas Olea, com a nova Directora General d’Ecosistemes Forestals i de Gestió del Medi, des del  1 de juny d’aquest any,  l’Associació de Propietaris Forestals de Tarragona, també vol manifestar el seu interès en col·laborar en els seus projectes de millora de la gestió forestal a Catalunya, i en especial a Tarragona.

Més informació

l'ADF Muntanyes de Prades demana als propietaris complicitat per tal de neteixar la massa forestal

13 octubre, 2021

Mar Sisquellas, que es preveu serà la  nova  presidenta de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de les Muntanyes de Prades, ens recorda en una entrevista, que la gestió forestal de les Muntanyes de Prades te molt a millorar, i pot ser un polvorí si es produeix un incendi.

Més informació

Des del sector forestal es demana una llicencia per anar a collir bolets

01 octubre, 2021

El permis serviria per a tota Catalunya. I el seu preu, es definiria d'entre 5€ i 60€ l'any, tot seguint la experiència pionera de Poblet.

Més informació

Jornada tècnica en línia: Per una millora en la logística de les actuacions forestals

01 octubre, 2021

Organitzada per l’Associació de Propietaris Forestals del Montnegre i el Corredor, i dins del marc de la VII setmana del bosc, el dilluns 18 d’octubre esta programada una jornada en línia per parlar de la logística de les actuacions forestals.

Més informació

Informe final del Pla pilot per a la Regulació de la recollida de bolets al Paratge Natural de Poblet

03 desembre, 2020

La nostra associació considera d’especial interès donar a conèixer aquest informe que conte els antecedents, el pla pilot i els resultats obtinguts.

Així com propostes futures de gestió al Paratge Natural de Poblet.

Més informació

Convocatoria Concurs fotogràfic "Dia Mundial de les abelles"

13 maig, 2020

L’Associació d’Amics de les Abelles que te com a objecte, la promoció i divulgació de la importància de l'abella i la seva funció pol·linitzadora, convoca el I Concurs fotogràfic sobre el mon de les abelles i el medi ambient.

Els anys anteriors l'associació organitzava un concurs de dibuix escolar, però a causa de la situació provocada per les mesures de protecció davant de la pandèmia del COVID-19 ha decidit promoure aquest nou format de concurs que te tres categories. Les  condicions per participar en el mateix s'exposen en el document en format PDF adjunt a la informació

Més informació

“Jornada tècnica sobre impuls de la biomassa forestal al sector químic”

25 novembre, 2019

La Diputació de Tarragona organitza  per el proper 28 de Novembre, a la Sala de Graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (Països Catalans 26 de Tarragona) una jornada adreçada a tots els professionals de la industria química i del sector industrial, així com també per estudiants de enginyeria química en general.

Més informació

Jornada sobre Gestió Forestal, prevenció d’incendis i valoració de forests tarragonines a Vandellòs.

18 novembre, 2019

El proper 21 de novembre, s’organitza a Vandellós una jornada sobre: Gestió Forestal, prevenció d’incendis i valorització de forests tarragonines.

La jornada començarà a les 09:30 te prevista una durada fins a les 13:30 amb pausa/cafè: El lloc on es realitzarà es: Ca la Torre, Plaça Dr. Gil Vernet 6 de Vandellòs

Més informació